Comprova si servim al teu codi postal

Cistella

Nespres propietats i beneficis nutricionals

15 d'abril de 2021
IMG_3487-1280x794.jpeg

La nespra (Mespilus germanica – variant europea o Eriobotrya japónica – variant japonesa) és una fruita típica de la primavera i principis d’estiu. Al mes d’Abril comencem a trobar-ne. És molt característic el seu gust, principalment dolç, però amb un toc àcid que el fan especial.

És un fruit del nesprer, originari de Xina Oriental, i es va estendre al Japó, a partir d’aquí va arribar a Europa cap al segle XVIII. A Badalona i algunes poblacions del maresme, és coneix com a Micaco.

Propietats Nutricionals

A nivell nutricional, és molt rica en aigua (86%), fructosa i glucosa (12%) i fibra (1,6gr.). Aporta unes 50 kcal per cada 100gr. de fruita.

El seu contingut en vitamines és baix, destacant el contingut en Vitamina A (beta carotè) i Vitamina B1 (tiamina). També conté de forma moderada Vitamina C i algunes vitamines del grup B, com l’àcid fòlic.

  • Vitamina A: esta format per beta carotè i proporciona el color taronja. El contingut d’aquesta vitamina ajuda a formar i mantenir la pell, els cabells i les mucoses, retina sana i ajuda al creixement dels ossos i les dents.
  • Vitamina B1: la tiamina és necessari pel metabolisme dels hidrats de carboni. És essencial pel funcionament del sistema nerviós.

Destaca el seu contingut en minerals: potassi, magnesi, fòsfor i calci.

  • Potassi: és un mineral imprescindible per la transmissió i generació de l’impuls nerviós i l’activitat muscular i també evita les rampes de les extremitats.
  • Magnesi: té relació en el funcionament de l’intestí, nervis i músculs, forma part dels ossos i dents, millora la immunitat i té un suau efecte laxant.

Beneficis en l’organisme:

  • Regulador Intestinal  gràcies al contingut en pectina que ajuda a disminuir la velocitat de buidatge de l’estómac i produeix una sensació de sacietat.
  • Redueix acidesa gàstrica: la pectina augmenta el PH, el que fa que disminueixi l’acidesa.
  • Efectes antioxidants: endarrereix l’envelliment.
  • Diürètic: augmenta la producció d’orina i ajuden a prevenir o millorar la retenció de líquids.
  • Estimula la funció dels ronyons: facilita l’eliminació de sorra i els sediments d’àcid úric als ronyons.

Es recomana prendre els nespres madurs per evitar problemes gastrointestinals, ja que verds poden resultar indigestos.

La nespra és una fruita rica en aigua i baixa en calories. A nivell nutricional aporta alt contingut de potassi i magnesi, ideal per prevenir rampes musculars.

Si voleu trobar nespres a la caixa de fruita individual o familiar, poseu una nota a observacions i durant la temporada us les posarem. Per davant de tot la qualitat en alimentació.