Comprova si servim al teu codi postal

Cistella

Cireres propietats i beneficis nutricionals

12 de maig de 2021
13-1.png

Les cireres son dolces, sucoses i refrescants. Son una fruita brillant amb textura carnosa, que agraden tant a grans com petits. A més, nutricionalment son molt sanes i aporten molts antioxidants.

La cirera, és fruit del cirerer, arbre de la família de les rosàcies del gènere Prunus. Aquest arbre floreix entre abril i maig, i durant els mesos següents a l’estiu surten els seus fruits: les cireres. La cirera és una fruita primaveral i estiuenca.

Quines propietats nutricionals aporten les cireres?

La cirera és un aliment amb un alt contingut en aigua (81%), hidrats de carboni (en destaca la fructosa), vitamines i minerals.

Els seus valors nutricionals principals son:

Calories 48 Kcal
Hidrats de Carboni 9,6 gr.
Grasses 0,5 gr.
Proteïna 1,3 gr.
Fibra 1,3 gr.
Potassi (K) 246 mg.
Calci (Ca) 17 mg.
Magnesi (Mg) 13 mg.
Fòsfor 17 mg.
Vitamina A 7 μg
Carotenoides 43 μg
Àcid Fòlic 34
Vitamina C 6 mg.

Quins beneficis aporten?

  • Antiinflamatori: les cireres son riques en antocianines, un tipus d’antioxidant que ajuda a reduir la inflamació i oxidació. És molt recomanable consumir aquesta fruita en persones esportistes, ja que ajuda a recuperar-se més ràpidament dels entrenaments. De fet hi ha molts estudis que parlen dels beneficis del Tart Cherry (suc de cirera) ens esportistes d’elit o alt rendiment.
  • Ajuda a millorar la circulació sanguínia i les articulacions sanes: els antioxidants de les ciereres ajuden a l’estabilització del col·lagen i l’elastina de les articulacions, artèries, venes i contribueixen a mantenir la seva elasticitat i funcionalitat.
  • Ajuda a mantenir l’elasticitat de la pell: el seu contingut en beta carotè (provitamina A), i Vitamina C exerceixen funcions protectores de la pell davant les agressions externes del sol, contaminació, deshidratació…
  • Ajuda a regular el ritme cardíac i els cicles de la son: gràcies al seu contingut en melatonina.
  • Regular el trànsit intestinal i proporciona efecte saciant: gràcies al seu contingut en fibra.

Per tal d’aprofitar tots els seus nutrients, és recomana menjar les cireres quan estan ben madures perquè estan més concentrats, a més a més és quan més bones i dolces estan.

Ideal menjar-les com a fruita fresca, és a dir ben rentades amb aigua i directe al paladar. De totes maneres, també és poden utilitzar en moltes receptes de pastissos, gelats, coulis o melmelades.

Bon profit!