Comprova si servim al teu codi postal

Cistella

Fruites i verdures de temporada: AGOST

3 d'agost de 2022
Fruites temporada

Agost, des de l’origen fins als nostres temps

Agost, ve d’Augusto, el primer emperador romà. Originàriament, el calendari romà començava al mes de març i el sisè mes s’anomenava Sextilis. Però l’any 24aC, Octavio Augusto va decidir posar el seu nom al sisè mes imitant a Juli Cèsar, el seu predecessor qui 21 anys abans havia fet el mateix amb el cinquè mes de l’any, anomenant-lo Iulius en honor a la seva família.

La gesta d’Octavio Augusto, que era molt ambiciós i volia assolir la mateixa gloria que el seu predecessor, no va acabar aquí. Juliol (Iulius) tenia 31 dies, en canvi Agost (Augustus) només 29 dies, així que Octavio va alterar la duració dels mesos de l’any, traient i posant dies, fins que Augustus, el seu mes, tingues 31 dies. Per això, avui en dia, 2.000 anys més tard, tenim dos mesos seguits de 31 dies.

Les fruites

Augusto, etimològicament significa “magnífic, majestuós”, com totes les fruites i verdures de temporada que ens ofereix aquest mes.

Ens brinda l’oportunitat de començar a degustar les figues i peres de temporada, tant esperades per tots.

Els préssecs, albercocs, nectarines i paraguais estan en el moment més esplèndid: gustosos i amb un olor que impregnen tota la cuina.

Seguim gaudint de fruites refrescants com la síndria i el meló, ideals per ajudar-nos a fer passar la calor aquests dies. Tallades a trossets, son un snack perfecte per portar a la platja o d’excursió aquests dies de vacances.

fruita de temporada agost

Les verdures

I no ens oblidem de les verdures, el tomàquet esta en un moment fantàstic. Tenim de tot tipus, des de tomàquet madur per fer un deliciós gaspatxo (clica aquí per veure la recepta), a varietats com el cor de bou, montserrat o pebrot per preparar una amanida amb un raig d’oli, orenga i formatge fresc, o tomàquet de penjar per sucar la torrada amb oli, sal i una mica d’all (pels més atrevits).

Com el seu color indica no ens oblidem de les verdures de color verd, com l’enciam, el cogombre i els carbassons que també estan de temporada. Aporten minerals i nutrients que ajuden al nostre organisme.

 

verdures agost

 

Podeu trobar les fruites i verdures de temporada a les nostres caixes de fruita i verdura . Subscriu-te per rebre cada setmana o quinze dies una cistella amb la millor selecció de productes del mercat, per menjar sa i fresc. Nosaltres preparem la teva compra i la portem a casa teva perquè no us hagueu de preocupar, guanya temps per a tu.

Vaig trobar Roma com una ciutat de maons i la vaig deixar com una ciutat de marbre (Emperador Octavi August)

Recordeu que disposem de fruites i verdures durant tot l’any, però si els consumim en l’època de l’any que correspon, sempre tindran una millor textura i gust. Els productes de temporada, son acabats de collir, més frescos i amb més nutrients, per aquest motiu son més saludables.

Salut!

Una abraçada virtual