Comprova si servim al teu codi postal

Cistella

Fruites i verdures de temporada: AGOST

5 d'agost de 2021
Fruites temporada

Agost, temps de fruites fresques i hidratants

A l’agost, igual que al Juliol tenim fruites amb un alt contingut d’aigua, que ens ajuden a hidratar-nos i refrescar-nos, ens aporten moltes vitamines i minerals, que ajuden al nostre organisme i son plenes de colors que ens anima a menjar-ne més sovint.

Algunes de les fruites d’estiu tenen un 90% d’aigua, com la síndria o els préssecs. Altres ens aporten molta fibra com les prunes o ens nodreixen de vitamines com el meló, que ens aporta vitamina A i E.

Aquest mes, s’acaba la temporada de les cireres, però comença la temporada de figues i peres. Cal aprofitar per menjar figues que la seva temporada és curta.

A l’agost tenim gran varietat de fruites:

  • Figues: aporta un 85% d’aigua, ric en minerals com el potassi (232 mg.), calci (60 mg.),  magnesi (18 mg.) i fòsfor (23 mg.).
  • Préssecs de vinya, préssecs d’aigua, préssec paraguaià: tenen un alt contingut d’aigua (quasi un 90%), aporten minerals com el potassi (160 mg. per 100gr. de producte cru) i a nivell de vitamines, destaca la vitamina A.
  • Albercocs: també aporta un 87% aigua, té un alt contingut de potassi (315 mg. per 100gr. de producte cru) i destaca la vitamina A. És ideal tant en plats dolços com salats i és molt utilitzat per fer confitura i postres.
  • Síndria: és la fruita estrella del mes de juny i juliol, té un alt contingut de vitamina C, calci, àcid fòlic i altres nutrients. Igual que el meló i altres fruites d’estiu té molta aigua i ens ajuda a refrescar-nos i eliminar líquids.
  • Meló: és ric en aigua i vitamina A i E. És un excel·lent diürètic, afavoreix l’eliminació de líquids i toxines acumulades a l’organisme. És bo tant de postres com entrant.
  • Pera: rica en aigua i vitamina A, C i àcid fòlic. A més, conté molta fibra soluble, que té un efecte saciant i regulador intestinal.

fruita de temporada agost

A la secció de verdures,  també tenim productes molt interessants que ens ajudaran a combatre la calor, com l’enciam, el pebrot vermell (que juntament amb la ceba i l’albergínia podem preparar una escalivada boníssima) o la mongeta verdaTambé, és època de tomàquets i disposem d’una gran varietat: tomàquet de penjar ideal per sucar el pa, tomàquet madur, ideal per preparar un gaspatxo ben refrescant o tomàquet cor de bou, ideal per acompanyar les amanides.

Nota: entreu al blog per veure una recepta de gaspatxo de tomàquet

Podeu trobar les fruites i verdures de temporada a les nostres caixes de fruita i verdura . Subscriu-te per rebre cada setmana o quinze dies una cistella amb la millor selecció de productes del mercat, per menjar sa i fresc. Nosaltres preparem la teva compra i la portem a casa teva perquè no us hagueu de preocupar, guanya temps per a tu.

L’únic que m’agrada més de parlar de menjar, és menjar (John Walters)

Recordeu que disposem de fruites i verdures durant tot l’any, però si els consumim en l’època de l’any que correspon, sempre tindran una millor textura i gust. Els productes de temporada, son acabats de collir, més frescos i amb més nutrients, per aquest motiu son més saludables.

Salut!

Una abraçada virtual