Comprova si servim al teu codi postal

Cistella

Fruites i verdures de temporada: JUNY

18 de juny de 2022
Fruites temporada

Per què consumim més fruita a l’estiu?

Molt fàcil, perquè ens hidrata, és refrescant i està plena de colors vius que conviden a menjar-ne.

El 21 de Juny donem la benvinguda a l’estiu, però durant tot el mes ja podem gaudir del bon temps i el més important de les fruites de temporada estiuenca. Al mes de juny tenim fruites amb un alt contingut d’aigua, que ens ajuden a hidratar-nos i refrescar-nos, ens aporten moltes vitamines i minerals, que ajuden al nostre organisme i son plenes de colors que ens anima a menjar-ne més sovint.

Algunes de les fruites d’estiu tenen un 90% d’aigua, com la síndria o els préssecs. Altres ens aporten molta fibra com les prunes i nodreixen de vitamines com el meló, que ens aporta vitamina A i E. Lo millor? La majoria d’aquestes fruites ja les podem començar a menjar aquest mes.

Al juny tenim gran varietat de fruites:

  • Préssecs de vinya, préssecs d’aigua, préssec paraguaià: tenen un alt contingut d’aigua (quasi un 90%), aporten minerals com el potassi (160 mg. per 100gr. de producte cru) i a nivell de vitamines, destaca la vitamina A.
  • Albercocs: també aporta un 87% aigua, té un alt contingut de potassi (315 mg. per 100gr. de producte cru) i destaca la vitamina A. És ideal tant en plats dolços com salats i és molt utilitzat per fer confitura i postres.
  • Nespres: és una fruita petita i groguenca, amb un alt contingut de fibra i vitamines. Com el préssec i els albercocs també aporta quasi un 90% d’aigua, té un alt contingut de potassi i vitamina A.
  • Síndria: és la fruita estrella del mes de juny i juliol, té un alt contingut de vitamina C, calci, àcid fòlic i altres nutrients. Igual que el meló i altres fruites d’estiu té molta aigua i ens ajuda a refrescar-nos i eliminar líquids.
  • Meló: és ric en aigua i vitamina A i E. És un excel·lent diürètic, afavoreix l’eliminació de líquids i toxines acumulades a l’organisme. És bo tant de postres com entrant.
  • També tenim, cireres, maduixots, gerds i nabius, entre altres fruites, que més endavant en parlem més detalladament en un article del blog.

fruites de temporada juny

A la secció de verdures,  també tenim productes molt interessants que ens ajudaran a combatre la calor, com l’enciam, el pebrot vermell (que juntament amb la ceba i l’albergínia podem preparar una escalivada boníssima) o la mongeta verda.

verdures de temporada juny

Podeu trobar les fruites i verdures de temporada a les nostres caixes de fruita i verdura . Subscriu-te per rebre cada setmana o quinze dies una cistella amb la millor selecció de productes del mercat, per menjar sa i fresc. Nosaltres preparem la teva compra i la portem a casa teva perquè no us hagueu de preocupar, guanya temps per a tu.

Les cireres d’una en una al maig, i pel juny a grapats.

Recordeu que disposem de fruites i verdures durant tot l’any, però si els consumim en l’època de l’any que correspon, sempre tindran una millor textura i gust. Els productes de temporada, son acabats de collir, més frescos i amb més nutrients, per aquest motiu son més saludables.

Salut!

Una abraçada virtual